lauantai 22. joulukuuta 2018

Vaniljainen ja suklainen kuin joulumakeinen: Saimaa Brewing / Hedönist Harry Porter


Taustaa: Harry Porter on yksi tämän joulukauden miedommista, kauppojen hyllyiltä löytyvistä oluista. Maitokaupparajan alle mahtuvia hyviä mietoja portereita ja stouteja ei ole liikaa, joten niille on aina kysyntää. Vaniljainen Harry Porter herätti ennakkoon kiinnostukseni, koska tykkään todella kovasti Pyynikin Papan Vanilla Stoutista ja pohdiskelin optimistisesti, voisiko tässä ehkä olla jotain edes etäisesti samantyylisiä piirteitä (vaikka tämä onkin porter ja varsin selvästi vähempivolttinen sellainen).

Panimo: Hedönist / Saimaa Brewing co, valmistettu Malmgårdin panimolla
Olut: Harry Porter
Tyyli: Porter
Prosentit: 5,5 %
Katkeruus: 40 EBU

Tuoksu: Tuoksussa on vaniljaa, kanelia, kermaa ja hentoa maitokahvia. Makea ja leivosmainen tuoksu.

Ulkonäkö: Hyvin tummanruskean oluen vaahto on ohuehko ja luonnonvalkoinen.

Maku: Vahva ja pikkuisen esanssinenkin vaniljaisuus vähän peittää alleen mukavan kaakoisuuden ja paahteisen maltaisuuden. Vaniljan ja överimakeiden herkkujen ystävälle varmaankin sopiva valinta. Itse odotin tasapainoisempaa makukokonaisuutta, mutta onhan tämä näinkin ihan mukiinmenevä ja jokseenkin jouluisen oloinen olunen.

Suutuntuma: Suutuntuma on näillä volteilla luonnollisesti aika kevyenpuoleinen, ehkä olisin silti kaivannut aavistuksen tuhdimpaa runkoa.

Omat pisteeni Olutoppaan asteikolla: 33/50 (ulkonäkö: 3, tuoksu: 7, maku: 7, suutuntuma: 3, yleisvaikutelma: 13)

Mihin tilanteeseen sopii? Tässäpä olut korvaamaan vaikkapa hiihtoretken jälkeisen kermakaakaon. Makeuden, kaakaoisuuden ja vaniljaisuuden yhdistelmä on simppeli, mutta kivan talvinen. Maistelin Harry Porterin kanssa Neuhausin vaniljalla maustetun tummasuklaakonvehdin, joka täydensi olutta mainiosti. Muutkin makeaan mausteisuuteen päin taittavat tummat suklaat toiminevat tämän kanssa hyvin.

Kiitos Saimaalle kivasta joulupaketista!

Lisätietoja:
Harry Porter Olutoppaan sivuilla:
https://olutopas.info/olut/13383/saimaa-brewing-hedonist-harry-porter/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti