perjantai 17. elokuuta 2018

Mehevän maltaista meininkiä: Laitilan Kekri 2018

Taustaa: Vaikka kekriä ei ihan vielä vietetäkään ja syksykin on vasta alkamassa, muisti Laitila meitä olutbloggaajia jo näin etukäteen Kekriksi kutsutulla oluella. Samaisesta oluesta on vuosien varrella ollut saatavilla useampia erivahvuisia versioita ja tämänvuotinen tuote kuulemma pohjautuu näissä käytettyyn reseptiikkaan. Mitään totaalisen uutta ei siis ole luvassa, mikäli olet aiemmat oluen vuosikerrat jo testannut. Minulle tämä oli kuitenkin ensimmäinen maisteltu ja reitattu Kekri ja siksi suhtaudun siihen asiaankuuluvalla hartaudella.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Olut: Kekri Sadonkorjuuolut (2018 versio)
Tyyli: Märzen / Oktoberfestbier
Prosentit: 5,5 %
Katkeruus: 28 EBU

Tuoksu: Mallasvoittoinen, makean leipäinen ja viljainen tuoksu, jossa on jotakin Laitilan muista tuotteistakin tuttua, mutta toisaalta keskiverto-laitilalaisesta uupumaan jäävää syvyyttä.

Ulkonäkö: Kuparisen oluen vaahto on runsas, vitivalkoinen ja nopeasti haihtuva.

Maku: Tuoksun kanssa samoilla linjoilla liikutaan myös makupuolella. Maltaisuus hallitsee, kuten tässä tyylissä kuuluukin. Makeus on hunajaan vivahtavaa ja miellyttävää, eikä valahda liiallisen imelyyden puolelle. Loppumaussa on havaittavissa pientä pihkaista katkeruutta, joka täydentää kokonaisuutta mukavasti.

Suutuntuma: Pehmeähkö suutuntuma on kevyen ja keskitäyteläisen väliltä.

Omat pisteeni Olutoppaan asteikolla:  34/50 (tuoksu 7 + ulkonäkö 3 + maku 7 + suutuntuma 3 + yleisvaikutelma 14)

Mihin tilanteeseen sopii? Tämä on taas sellainen olut, jota maistellessa alkaa tehdä mieli safkaa, eikä mitä tahansa safkaa, vaan jotakin sopivasti rasvaista, suolaista ja rempseää kotiruokaa. Justiinsa sitä sadonkorjuuaikaan sopivaa sorttia makusteltavaa, jota passaa syödä villasukat jalassa sohvan nurkassa. Arvioitavana ollut Kekri-yksilö sai seurakseen mustaleimalla ja tynnyrikurkkuviipaleilla päällystetyn ruisleivän, eikä yhdistelmä ollut lainkaan hassumpi.

Kiitokset Laitilalle kivan syksyisestä ja mehevän maltaisesta oluesta!

Lisätietoja:

Kekri ja toinen uutuusolut NEIPA Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan sivuilla:
https://laitilan.com/2018/08/laitilan-neipa-ja-kekri-ovat-loppukesan-ja-alkusyksyn-ajankohtaisimmat-olutuutuudet/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti