sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Maltaisten makujen ystävän talviolut: Bryggeri Winter Ale

Taustaa: Alkon jouluoluisiin lukeutuva Bryggerin Winter Ale kotiutui meille puolivahingossa mieheni pikkujouluista. Alunperin en ollut tätä olutta omalle must have -listalleni laittanut rajallisen budjetin takia, mutta hauska tätäkin oli silti päästä testailemaan. Bryggeri kuuluu siihen suomalaisten panimojen tasaisen varmojen suorittajien kastiin, jonka oluiden kanssa harvoin kohtaa pettymyksiä tai yllättäviä ahaa-elämyksiä. Bryggerin talvioluet ovat olleet usein (vähän liikaakin tyylistä riippumatta) saksalaishenkisen lagerin kaltaisia ja mallaspläjäykseksi tämäkin osoittautui.

Panimo: Bryggeri
Olut: Winter Ale
Tyyli: Ale (old ale) Alkon mukaan
Prosentit: 6,0 %
Katkeruus: 41.0 EBU

Tuoksu: Tuoksua hallitsee vahva maltaisuus, jota säestävät makea rusinaisuus ja luumuisuus sekä jännä jauhoinen talkkunaisuus.

Ulkonäkö: Tummanruskean oluen vaahto on ohut ja luonnonvalkea.

Maku: Maussa on sen tuoksusta tutun makean maltaisuuden lisäksi lakritsaa, luumua ja kastanjaa. Jälkimaku on hiukkasen saksanpähkinäinen. Makukokemus viittaa lähinnä perinteiseen saksalaiseen tummaan ja maltaiseen lageriin höystettynä sangen kevyesti annostelluilla old ale -henkisillä kuivahedelmäisillä, pähkinäisillä ja puumaisilla elementeillä. Panimon omassa makukuvauksessa mainittua marjaisuutta saatikka herukkaista happamuutta en kyllä onnistu bongaamaan.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeä.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  32/50 (tuoksu 7 + ulkonäkö 3 + maku 6 + suutuntuma 3 + yleisvaikutelma 13)

Mihin tilanteeseen sopii? Kiva olut sellaiselle tumman lagerin ystävälle, joka hakee jotain tuttua ja jotain pikkuisen erilaista omaan joulunaikaansa. Winter Ale voisi olla myös makoisa joululimppuolut, sillä mallasleipäinen, rusinainen ja makeahko maku täydentäisi mukavasti joululimpun mausteisen imelää ominaismakua.

Lisätietoja:
Bryggerin Winter Ale Olutoppaassa:

Bryggerin Winter Ale Alkon sivuilla:

2 kommenttia:

 1. Mukava kun olet taas 'sorvin' ääressä :)
  Ihmettelinkin kun oli pitkä tovi etttei juttujasi kuulunut, blogiasi on kiva lukea :)
  Mukavaa joulunodotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut niin työntäyteinen syksy, ettei ole ollut juuri aikaa blogata. Onneksi nyt kiire alkaa ainakin hetkellisesti helpottaa ja saa taas välillä kirjoitella rauhassa. Sitä oonkin ehtinyt kaivata, vaikka töidenkin puolesta paljon kaikenlaisia tekstejä tuotan :) Mukavaa joulunodotusta sinulle myös ja kiitos :)

   Poista