lauantai 20. toukokuuta 2017

Kypsiä hedelmiä, ranskanleipää ja kourallinen käpyjä: Boulevard Brewing Tank 7 Farmhouse Ale

Ruokasuositus: halloumitortilla
Taustaa: Pitkän matkasta, flunssasta ynnä muusta johtuvan tauon jälkeen pääsen vihdoin takaisin blogin äärelle ja on aika arvioida yksi aika mukava olunen.

Boulevard Brewing on perinteikäs kansasilaispanimo, joka on ollut pystyssä pian jo 30 vuotta. Panimo on siis nähnyt jenkki-craft beerin hyökyaallon nousuineen ja uhoineen.

Smokestack Series on Boulevardin olutsarja, johon kuuluu trappistien inspiroimia, mutta aika reippaalla jenkkitwistillä toteutettuja oluita. Tässä sarjassa panimo tuntuu olevan omimmalla alueellaan. Sarjaan kuuluva Tank 7 on reippaalla kädellä humaloitu Farmhouse Ale, joka debytoi vuonna 2009. Olut on tällä hetkellä Alkon erikoiserävalikoimassa.

Panimo: Boulevard Brewing
Olut: Tank 7 Farmhouse Ale
Tyyli: Farmhouse Ale
Prosentit: 8,5 %
Katkeruus: 32,7 IBU

Tuoksu: Alkutuoksun ranskanleipämäistä, hiivaisen vehnäistä tuoksua täydentävät greippiset, mustapippuriset ja sitruunaruohoiset aromit. Keskituoksussa on myös hienoisia vivahteita valkoherukasta, vaniljasta ja cream crackereista. Lopputuoksu on melko kevyt ja sitruksinen.

Ulkonäkö: Meripihkan värisen oluen vaahto on valkoinen, paksu ja kermainen.

Maku: Makupuolella olut paljastuu täysveriseksi jenkki-farmhouseksi greippisen, appelsiinisen ja käpyisen humaloinnin puskiessa ensimmäisenä esiin. Jänskää kinuskikakkuisuutta ja makeaa maltaisuutta keskimaussa. Maun loppuhetkillä esiin ilmestyy mehukas, kypsä nektariini. Tuoksun leipäisyys jää maussa enemmän sivurooliin.

Suutuntuma: Suutuntuma on pehmeä ja keskitäyteläinen.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  41/50 (tuoksu 8, ulkonäkö 4, maku 9, suutuntuma 4, yleisvaikutelma 16)

Mihin tilanteeseen sopii? Hienostunut ja vivahteikas olut on mitä mainioin ruokaolut. Maku ei vietä liikaa mihinkään suuntaan, joten Seiska sopii yleisolueksi. Todella intensiivisten makujen ja erittäin tulisten ruokien kanssa Seiska saattaa tosin jäädä seinäruusuksi. Ruokaseuralaisena toimivat esimerkiksi tämän tekstin kuvan maukas, mutta silti raikas halloumitortilla tai hedelmäinen juustosalaatti.

Lisätietoja:
Tank 7 Farmhouse Ale Alkon sivuilla:

Tank 7 Farmhouse Ale Ratebeerissä:

Tank 7 Farmhouse Ale Olutoppaassa:
https://olutopas.info/olut/4130/boulevard-brewing-smokestack-series-tank-7-farmhouse-ale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti