torstai 30. kesäkuuta 2016

Aarniometsän ja tropiikin parhaat maut: Sori Delirious Imperial IPA

Taustaa: Tallinnassa nykyisin majaansa pitävä Sori Brewing on tunnettu laajasta ja monimuotoisesta olutvalikoimastaan. Panimon katkerat oluet ovat olleet tasaisen laadukkaita ja maukkaita, joten odotin myös Delirious IIPAlta paljon. Olut vastasi odotuksiini hyvin ja onnistui myös yllättämään vivahteikkuudellaan ja persoonallisella aromiprofiilillaan. 87 IBUa on yleensä paljon ja joskus liikaa, mutta tässä oluessa se on juuri sopivasti.

Panimo: Sori Brewing
Olut: Delirious
Tyyli: Imperial IPA
Prosentit: 8,1 %
Katkeruus: 87 IBU

Tuoksu: Melkoisen monimuotoinen ja monikerroksinen tuoksu avautuu joka tuoksuttelulla eri tasolla. Heti kättelyssä huomattavia tuoksuja ovat Imperial IPAlle tyypilliset kinuski, pihka, mandariini ja keksi. Perinteisempien tuoksujen takaa erottuu kuitenkin myös pihlajanmarjaa ja kastanjaa. Lopputuoksu on pellettimäisen humalainen ja aavistuksen tunkkainen. Tunkkaisuudesta joutuu antamaan pienen miinuksen muuten oivallisessa kokonaisuudessa.

Ulkonäkö: Tumman kuparisen oluen vaahto on luonnonvalkea ja pitsinen.

Maku: Oluen maku on tasapainoinen, pehmeästi katkera ja täyteläinen. Kermatoffeiset ja vaahterasiirappiset sävyt saavat seurakseen karpaloa, mandariinia, ananasta ja keksiä. Metsäinen ja ruohoinen, kulmikkaasti rapsakka humalointi tekee kokonaisuudesta persoonallisen.

Suutuntuma: Suutuntuma on täyteläinen ja pehmeä.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  39/50

Mihin tilanteeseen sopii? Delirious sopii tasapainoista ja pehmeää, mutta voimakasta ja intensiivistä Imperial IPAa etsivälle olutharrastajalle. Tasapainoisuudestaan huolimatta kyseessä on tuju olut, jota voi suositella ensisijaisesti jälkiruoaksi tai nautiskeluun joko sellaisenaan tai intensiivisen makuisten punamarjaisten ja kinuskisten jälkiruokien kanssa.

Lisätietoja:

Sori Brewing Delirious Olutoppaassa:

Sori Brewing Delirious Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/sori-delirious/405631/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti