perjantai 31. lokakuuta 2014

Melkoinen turkinpippuri olueksi: Det Lille Bryggeri Double Chili Lakrids AleTaustaa: Halloweenin kunniaksi päätin nauttia hieman tavallisuudesta poikkeavan oluen. Jotain tummanpuhuvaa haeskellessani päädyin tanskalaisen Det Lille Bryggerin Double Chili Lakrids Aleen, joka on nimensä mukaisesti chilillä ja lakritsilla höystetty, maultaan hiukan turkinpippuria muistuttava ale. Tämän olutarvion myötä toivotan teille lukijoilleni huolella humaloitua ja hauskaa Halloween-viikonloppua.

Panimo: Det Lille Bryggeri
Olut: Double Chili Lakrids Ale
Tyyli: Spice/Herb/Vegetable
Prosentit: 8,2 % lukee pullossa (Ratebeerin mukaan 7,7 %)

Tuoksu: Mausteinen, jollain lailla old ale-tyylinen tuoksu, jossa mausteisuuteen ja lakritsisuuteen sekoittuu savustetun paprikan aromia.

Ulkonäkö: Tumman punaruskea olut vaalealla, nopeasti haihtuvalla vaahdolla.

Maku: Double Chili Lakrids Alen maku on omintakeinen sekoitus tanskalaistyylistä, tuhtia ja paksua lakritsia, chiliä ja viljaisia aromeja. Hiukan maltaista makeuttakin nousee esiin maun loppuvaiheilla.

Suutuntuma: Suutuntuma on melko hiilihapokas, lähes kupliva. Olut jättää suuhun miellyttävän tulisen jälkipoltteen.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  Olut ei toistaiseksi ole Olutoppaassa.

Mihin tilanteeseen sopii? Lakritsin tai salmiakin läheisyydessä tämä olut on kaltaisessaan seurassa, vielä paremman yhdistelmän saa aikaan kombinoimalla oluen chilisalmiakin tai chililakritsin kera. Tulisuutensa ansiosta Double Chili Lakrids Alesta saattaisi olla myös mausteisen ruoan seuraksi. Mutta pieni varoitus: olut soveltuu vain lakritsin ja chilin ystäville, sillä sen maussa on selvästi enemmän lakritsia ja chiliä kuin oluesta tuttuja elementtejä.

Lisätietoja:

Det Lille Bryggeri Double Chili Lakrids Ale Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/det-lille-bryggeri-double-chili-lakrids-ale/173423/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti