keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Muhevan maamainen, mehevän maltainen: Malmgård Imperial Oatmeal Stout

Taustaa: Alkon käsityöläisoluiden maisteluprojektini kolahti karille, kun sain flunssan ja sitten melkein heti perään toisen. Makuaistin toivuttua olen vähitellen siirtynyt oluiden äärelle ja nyt olisi aika arvioida Malmgårdin Imperial Oatmeal Stout. Kyseinen olut oli yksi ennakkoon kiinnostavimmista käsityöläisolutkategorian tuotteista, sillä olen aina ollut panimon oluiden, varsinkin niiden hieman tummempien, ystävä.

Panimo: Malmgård
Olut: Imperial Oatmeal Stout
Tyyli: Imperial Oatmeal Stout
Prosentit: 9,0 %
Katkeruus: 54.0 EBU

Tuoksu: Aika yllättävä tuoksu. Maamaisuus puskee nenään ensimmäisenä ja sitä seuraa, kas, jotakin hieman savupalvimaista. Kummallista. Maltaisuutta on myös havaittavissa ja jotain etäisesti suklaakastiketta muistuttavaa.

Ulkonäkö: Tumman kastanjanruskean oluen vaahto on suurikuplainen, sormen-parin paksuinen ja vaaleanruskea.

Maku: Alkumaku on sanalla sanoen reipas: rapsakkaa mäntyä ja pihkaa sekä hitunen toffeeta. Keskimaun paahteinen, jopa palaneen oloinen maltaisuus on kotoisaa ja vähän viskiä muistuttavaa. Jälkimaku on mainion mutakakkumainen, eli tuhdin suklainen ja kaakaoinen, hieman kahvinenkin.

Suutuntuma: Suutuntuma on aavistuksen terävä ja melko täyteläinen. Pehmeyttä olisi voinut olla enemmänkin, eikä vielä tuhdimpi runko olisi lainkaan pahitteeksi.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  36/50 (tuoksu 7, ulkonäkö 4, maku 8, suutuntuma 3, yleisvaikutelma 14)

Mihin tilanteeseen sopii? Imperial Oatmeal Stout on tasaiseen tahtiin tasapainoisia olusia markkinoille lykkäävän Malmgårdin yleislinjaan nähden aika tymäkänpuoleinen pläjäys. Tällainen makupaletti miellyttänee eniten tutkailevia ja oluen eri vivahteisiin syventyviä harrastajia. Seuraksi suosittelisin kitkerähkön kaakaoista, vähintään 80-prosenttista tummaa suklaata tai mutakakkua.

Lisätietoja:

Malmgårdin Imperial Oatmeal Stout Olutoppaassa:

Malmgårdin Imperial Oatmeal Stout Alkon sivuilla:
https://www.alko.fi/products/770566/Malmg-rd-Imperial-Oatmeal-Stout

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti