maanantai 10. maaliskuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 14

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tällä kertaa esittelyssä on kaksi brittipanimoa: Buxton ja Siren.

Buxtonin tarina:
Uuden aallon englantilaispanimoihin kuuluva Buxtonin panimo perustettiin vuonna 2009 Englannin Buxtonin kaupunkiin. Buxton tuo itselleni ensimmäisenä mieleen yhden panimon lippulaivaoluista Axe Edgen, tuon varsin valloittavan ja trooppisen raikkaan IPAn, jonka myös reittasin blogissani viime vuoden puolella. Erinomaisen IPA-kokemukseni vuoksi odotan Buxtonilta paljon erityisesti katkeranhumalaisten oluiden saralla.

Haluaisin kokeilla Buxtonilta:
Olut nro 1. Black Rocks
5,5-prosenttinen, mustaherukan, lakritsin ja greipin aromeja sisältäväksi olueksi kuvailtu Black Rocks kuuluu Black IPAn kategoriaan. Melko mietona Black IPAna tästä voisi olla myös sessio-olueksi. Black Rocksissa uskoisi kuitenkin olevan sen verran paljon makua ja luonnetta, että vetisyydestä ei liene pelkoa.

Olut nro 2. Gold
Gold on 5,2-prosenttinen, kullanväriseksi kuvailtu APA. Vaikka Goldin onkin luonut brittiläinen panimo, ei oluessa ole havaittavissa kovin merkittäviä jälkiä brittiläisestä olutperinteestä. Humalointinsa puolesta Gold on mielenkiintoinen sekoitus amerikkalaisia ja uusi-seelantilaisia humalalajikkeita – olut on humaloitu Amarillolla, Libertyllä ja Nelson Sauvinilla.

Sirenin tarina:
Berkshiressa majaansa pitävä helmikuussa 2013 perustettu Siren on saanut nimensä kreikkalaisen mytologian seireeneistä, jotka viettelivät merimiehiä varmaan kuolemaan laulullaan ja kauniilla ulkomuodollaan. Tämän panimon kohdalla voidaan ainakin omasta mielestäni puhua jo melko äärimmäisestä kokeilunhalusta, koska panimo ehti tuottaa jo ensimmäisten elinkuukausiensa aikana esimerkiksi erän matoja sisältävää stoutia. Kuriositeettina mainittakoon, että mato-olut meni hyvin kaupaksi Nordic Food Labsin hyönteisravinnon herkullisuutta markkinoivassa tapahtumassa. Hmm, onkohan hyönteisissä erikoisolutskenen tulevaisuus?

Haluaisin kokeilla Sirenilta:
Olut nro 1. Half Mast QIPA
Vain 2,8-prosenttinen Half Mast QIPA on ilmeisen hyvin tehty, sillä se on kerännyt Ratebeerissä hyvin miedoksi olueksi melko uskomattomat pisteet. Panimon tavoitteena oli luoda olut, jossa on makua, tasapainoa ja hyvä runko, mutta vain 2,8 prosenttia alkoholia. Sana QIPA, eli Quarter IPA kuvastaakin oluen vahvuutta. Oluen tyylilaji on sessio-olut ja uskoisin sen olevan mainio kesän aloitusjuoma.

Olut nro 2. Näcken
Sirenin ja Omnipollon panimojen sekä kotipanija Rick Gordon Lindqvistin yhteistyön hedelmä Näcken on 6,4-prosenttinen saksalaistyylinen vehnäolut. Vehniksen humaloinnista vastaavat Amarillo, Citra ja Simcoe, joten kyseessä on astetta katkerampi, IPA-henkisesti katkeran hedelmäinen vehnis. Yhteistyöoluet ovat kiinnostavia, koska niissä useamman panimon piirteet yhdistyvät. Tulos voi asettua mihin tahansa kohtaan täydellisen harmonian ja kaamean kakofonian muodostamalla asteikolla riippuen panimojen ja niiden ominaistyylien yhteensopivuudesta. Tämän vehniksen kanssa lie Ratebeer-pisteistä päätellen saavutettu hyvä harmonia.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu yhä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Uusin tapahtumaan osallistuvien panimojen lista löytyy alapuolelta. Siihen on merkitty yliviivauksella tähän mennessä peruneet panimot ja niiden tilalle tulleet tulokkaat lisätty listan perään.
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness
42. B. Nektar Meadery

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Buxton Ratebeerissä:

Siren Ratebeerissä:

Buxton Black Rocks Ratebeerissä:

Buxton Gold Ratebeerissä:

Siren Half Mast QIPA Ratebeerissä:

Siren Näcken Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/siren--omnipollo--rick-gordon-lindqvist-nacken/228760/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti