maanantai 3. helmikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 9

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tässä osassa esittelyvuorossa ovat amerikkalainen 7venth Sun ja japanilainen Baird.

7venth Sunin tarina:
2012 perustettu 7venth Sun on kotoisin Floridasta. Nuori pikkupanimo on erikoistunut belgityylisiin oluisiin, India Pale Aleihin, tynnyrikypsytettyihin oluisiin ja tammitynnyrissä kypsytettyihin Sour Aleihin. 7venth Sunin oluet ovat ennakkoluulottomasti maustettuja ja yksilöllisiä. Oluiden lisäksi panimo panostaa erilaisiin tapahtumiin sekä omien seiniensä sisä- että ulkopuolella. Panimo pukee olutpullonsa taiteellisiin, kauhua, hienostuneita kuvioita, sarjakuvavaikutteita ja menneen ajan tunnelmaa persoonallisella tavalla yhdistäviin etiketteihin.

Haluaisin kokeilla 7venth Sunilta:
Olut nro 1. Belge d’Or Blanc
Belge d’Or Blancissa on prosentteja 7,9. Belgityylisen vahvan oluen on annettu kypsyä Chardonnay-tynnyrissä peräti kuuden kuukauden ajan. Valkoviinitynnyri ei ehkä ole perinteisin paikka kypsyttää olutta, mutta vaalean belgioluen kypsytykseen sen voisi kuvitella sopivan suhteellisen saumattomasti. Chardonnayn tasapainoisen hedelmäinen makeus ja kevyt kirpeys saavat tämän belgin todennäköisesti muistuttamaan enemmän viiniä kuin olutta. Kiinnostava tapaus yhtä kaikki.

Olut nro 2. Key Lime Sublime
Subliimia limeä lupailee nimessään tämä leikkisästi nimetty 4,9-prosenttinen Berliner Weisse. Limeä ei ehkä ihan ensimmäisenä yhdistä subliimin, eli ylevään tuntemukseen tai kokemukseen. Sen sijaan limen uskoisi kuitenkin sulautuvan varsin vaivattomasti vehnäoluen leppoisaan viljaisuuteen. Meksikolaiset maissioluet ovat pitkäaikainen paheeni, joten limen tai sitruunan sekä oluen yhdistelmä on tullut tutuksi ensisijaisesti niiden kautta. Olisi kiva päästä testaamaan, millaisen lopputuloksen limen ja vehnäoluen vuorovaikutus oluessa tuottaa.

Bairdin tarina:
Japanin Numazussa sijaitseva, vuonna 2000 perustettu Baird on perheyritys. Bairdin oluiden ytimessä on panimon mukaan, yllätys yllätys, makukokemus. Luonnollisista raaka-aineista valmistettavat oluet jatkavat käymistään pulloissa tai tynnyreissä, jolloin myös niiden hiilihapot muodostuvat luonnollisen prosessin myötä. Oluiden humalapuolesta vastaavat kokonaiset humalakävyt ja perinteinen kuivahumalointi.

Haluaisin kokeilla Bairdilta:
Olut nro 1. Temple Garden Yuzu Ale
Fruit Beer-tyyliseksi Ratebeerissä luokiteltu 5,7-prosenttinen Ale sisältää Yuzua, eli sitruunaa. Temppelipuutarhassa kasvatetuista sitruunoista käytetään olueen sekä puristettu mehu että kuori, jotka lisätään olueen keiton loppuvaiheessa. Oluen makeus ja kirpeys saadaan siis aikaan luonnollisia raaka-aineita käyttämällä. Yuzu Ale on kausituote, jota saa joka vuosi huhti-toukokuusta alkaen.

Olut nro 2. Angry Boy Brown Ale
Baird kuvailee 6,2-prosenttista Brown Aleaan olueksi, jonka makean maltaisen pinnan alle piiloutuu kompleksisuutta, katkeruutta ja ärhäkkyyttä. Tykkään monitasoisista oluista, joista paljastuu joka siemauksella jotain uutta – yksittäisiä uusia makuja tai makujen uudenlaisia yhdistelmiä. Siksi tämä olut kuulostaa kiinnostavalle. Hyviä Brown Aleja ei kasva puissa, joten siksikin sellaisen ollessa tarjolla siihen kannattaa tarttua ennen kuin se loppuu.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu vielä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisiä osia pääset lukemaan tästä:

Tässä osallistuvien panimoiden listan uusin versio:
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

7venth Sun Ratebeerissä:

Baird Ratebeerissä:

7venth Sun Belge d’Or Blanc Ratebeerissä:

7venth Sun Key Lime Sublime Ratebeerissä:

Baird Temple Garden Yuzu Ale Ratebeerissä:

Baird Angry Boy Brown Ale Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti