perjantai 7. helmikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 10

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tällä kertaa vuorossa ovat amerikkalainen Cycle Brewing ja belgialainen Alvinne.

Cycle Brewingin tarina:
Floridalainen Cycle Brewing perustettiin viime vuonna meksikolaistyylisen Peg´s Cantina & Brew Pub-ravintolan tiloihin. Uuden pienpanimon tavoitteena on kasvattaa oluidensa suosiota ensin kotikaupungissaan St. Petersburgissa ja vähitellen myös muualla maailmassa. Panimon perustaja Doug Dozark sanoo panimonsa keskittyvän tulevaisuudessa erityisesti sessio-oluisiin, jotka ovat yhtä maukkaita kuin korkeammalla alkoholiprosentilla varustetut oluet. Cycle Brewing on saanut nimensä Dozarkin pyöräilyharrastuksesta ja St. Petersburgin pyöräily-ystävällisestä kulttuurista.

Haluaisin kokeilla Cycle Brewingilta:
Olut nro 1. Freewheel Pale
4,7-prosenttinen Freewheel Pale kuuluu hedelmäpommien sarjaan. Viralliselta tyyliluokitukseltaan olut on uusi-seelantilaisilla humalilla höystetty American Pale Ale. Oluen sanotaan tyydyttävän sekä niitä, jotka kaipaavat humalointia, mutta eivät ole valtavan alkoholimäärän perään että niitä, jotka pitävät kevyistä oluista ja haluaisivat kokeilla jotakin uutta. En itse koe, että hyvä olut välttämättä tarvitsisi toimiakseen kovin suurta määrää alkoholia ja olen enemmänkin raikkaiden ja aitojen makujen kuin vahvasti viinaisten aromien ystävä. Lisäksi uusi-seelantilaistyylisten Pale Alejen hedelmäisen pehmeä maku miellyttää minua.

Olut nro 2. Hazelnut Fast Breaker
Hasselpähkinä oluen nimessä tuo veden kielelle välittömästi. Hazelnut Fast Breaker tarjoilee hasselpähkinää kahviseen Imperial Stoutiin upotettuna. Tynnyrikypsytyksen olettaisi antavan tälle oluelle hienostuneemman ja aromikkaamman maun, joka saattaisi muistuttaa pähkinäsiirapilla maustettua espressoa. Oluen alkoholiprosentteja en onnistunut tähän hätään löytämään.

Alvinnen tarina:
2002 perustettu Picobrouwerij Alvinne sijaitsee Belgian Moenissa lähellä Zwevegemin kaupunkia. Kaikki Alvinnen oluet ovat suodattamattomia ja pastöroimattomia ja niiden aineksista suurin osa on listattu niiden etiketteihin. Panimo tuottaa sekä belgialaistyylisiä oluita että muiden maiden inspiroimia oluita, kuten Imperial Stouteja, Bittereitä ja India Pale Aleja.

Haluaisin kokeilla Alvinnelta:
Olut nro 1. Alvinne Extra Restyled
7-prosenttinen Alvinne Extra Restyled on uusi versio panimon Alvinne Extra-nimisestä oluesta. Olut on luokiteltu Ratebeerissä belgialeksi, mutta muistuttaa enemmän belgi-IPAa. Alvinne Extra Restyledin humalointiin on käytetty Chinookia ja Amarilloa. Belgin ja amerikan IPAn luonteiden jännä ja kokeilemisen arvoinen sekoitus, oletan.

Olut nro 2. Bolleville Calvados Barrel Oak Aged
Enpä muista aiemmin törmänneeni Calvados-tynnyrissä kypsytettyyn olueeseen. Tämä 10-prosenttinen belgi vaikuttaa omaperäiseltä tapaukselta, jota olisi kiva päästä maistamaan. Omenainen ja syvä Calvadoksen vivahde voisi pukea ihan hyvin tällaista vahvaa ja tummaa belgialea, kunhan kokonaisvaikutelma ei muodostu liian imeläksi tai alkoholiseksi.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu vielä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisiin osiin pääset tästä:

Tapahtumaan osallistuvien panimoiden listalla on nyt täydet 40 panimoa:
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Peg´s Cantina / Cycle Brewing Ratebeerissä:

Alvinne Ratebeerissä:

Cycle Brewing Freewheel Pale Ratebeerissä:

Peg's Cantina Hazelnut Fast Breaker Ratebeerissä:

Alvinne Extra Restyled Ratebeerissä:

Alvinne Bolleville Calvados Barrel Oak Aged Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti