tiistai 11. marraskuuta 2014

Lumipallona luokses pompin vain: To Øl Snowball Saison

Taustaa: Kahden tanskalaisen opiskelijan alullepanema To Ølin panimo on vakiinnuttanut tuotteilleen paikan suomalaisten olutharrastajien kellareiden hyllyillä. Panimon ensimmäisen kaupalliseen tuotantoon suunnatun oluen valmistumista vuonna 2010 edelsivät olutkokeilut koulun keittiössä. Tällä kertaa arvion To Ølin vähintäänkin mielenkiintoisen ja varsin luonteikkaan Snowball Saisonin. Snowball on valkoviinitynnyreissä kypsytetty saison-tyylinen, talvikautta ajatellen luotu olut. Arvioimani Lumipallo-yksilö on peräisin nettikaupasta.

Panimo: To Øl
Olut: Snowball Saison
Tyyli: Saison
Prosentit: 8 %
Katkeruus: 60 IBU

Tuoksu: Belgihiivainen, maalaistyylisen hapan ja täyteläisen pehmeä tuoksu, johon sekoittuu hiven kuivaa jauhoisuutta ja kirpeää pihlajanmarjaa.

Ulkonäkö: Punakuparin värisen oluen vaahto on luonnonvaalea ja nopeasti haihtuva.

Maku: Oluen päämaku on persikkaisella ja vadelmaisella tavalla hapan sekä kuivalla tavalla viljainen. Loppumaku on mausteinen, marjainen, rypäleinen sekä hienoisesti tamminen.

Suutuntuma: Oluessa on reippaasti hiilihapokas ja rapea, mutta samalla myös melko täyteläinen suutuntuma.

Omat pisteeni Olutoppaassa: 41/50

Mihin tilanteeseen sopii? Snowball Saison on luonteikas olut, joka miellyttänee erityisesti belgien, Bretta-hiivan ja happamien oluiden ystäviä. Lumipallo on oivallinen juoma illanistujaisiin tai olutmaisteluun, sillä siitä löytyy aina uusia puolia ja mielenkiintoista analysoitavaa. Lumipallo lasissa saattaa myös onnistua heikentämään marraskuun kaiken peittävää hämäryyttä, ainakin hetkeksi.

Lisätietoja:
Snowball Saison Ratebeerissä:

Snowball Saison BeerAdvocatessa:

Snowball Saison Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/4087/to-ol-snowball-saison

2 kommenttia:

  1. Maistoin tämän kesälomalla. Pidin todella paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidit! Snowball sopii hyvin myös kesäolueksi.

      Poista