sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 20

Copenhagen Beer Celebration on jo ensi viikolla ja tapahtumaan osallistuvia panimoita esittelevä sarjani on ehättänyt viimeiseen osaan. Viimeisimpinä, muttei vähäisimpinä käsittelyssä ovat Arizona Wilderness, B. Nektar Meadery ja Boneyard Beer.

Arizona Wildernessin tarina:
Arizona Wilderness on 2013 perustettu panimo, joka on saanut nimensä karujen erämaiden hallitsemalta kotiseudultaan. Panimo saavutti nopeasti mainetta ja vain neljä kuukautta avaamisestaan se nimettiin Ratebeerissä maailman parhaaksi uudeksi panimoksi. Parrakkaiden panimonomistajien osuva tunnuslause on ”Handcrafted beers, facecrafted beards”. Koska Arizona Wilderness ehti jo julkaista CBC:n olutlistansa, muttei oluiden sessioita, esitän taas toiveeni siitä, minkä kahden oluen julkaistuista kaikkein eniten toivoisin tulevan omiin sessioihini.

Haluaisin kokeilla Arizona Wildernessilta:
Olut nro 1. American Presidential Stout 
Tulisten Imperial Stoutien sarjassa tämä 11-prosenttinen nautiskelutyylinen olut lienee ilmeisen hyvä, sillä Ratebeerissä sen pisteet ovat erinomaiset (100 pistettä yleisvaikutelmasta ja 97 tyylistä). Olueen käytetyt jalopenot ovat savustettuja, joten kyseessä on jonkinlainen savu-IS-chili-IS-hybridi (mikä sanahirviö). Savustamisen voisi kuvitella pehmentävän jalopenojen tulisuutta ja täydentävän olutta hyvällä tavalla.
 
Olut nro 2. Gibraltar’s Gose
Toisen kiinnostavimman oluen valinta oli haastavaa, sillä loppusuoralle kiri kaksi tasavahvaa ehdokasta: tuhdilta kuulostava 10-prosenttinen Barely Wine Barley Wine Pappy Van Winkle ja kevyempi 4,8-prosenttinen Gibraltar’s Gose. Molemmat tyylilajinsa ilmeistä huippua. Kuitenkin valitsin tähän Gibraltar’s Gosen, sillä korianterin ja suolan yhdistelmä sai kuvitteellisen suolasalmiakin maun valloittamaan makunystyräni välittömästi. Asiaan vaikutti myös oluen Ratebeer-sivun mukaansatempaava kertomus Gibraltar’s Gosen valmistuksesta. Olut valmistetaan alkukantaiseen tyyliin käsin, käyttäen ainoastaan puisia työvälineitä.

B. Nektar Meaderyn tarina:
B. Nektar Meadery poikkeaa muista Copenhagen Beer Celebrationin osallistujista sikäli, että se ei ole varsinainen panimo, vaan simoja valmistava eräänlainen ”hunajapanimo”. Pieni simatehdas on ollut toiminnassa vuodesta 2006 ja sitä pyörittävät pariskunta Brad ja Kerri Dahlhofer sekä pariskunnan ystävä Paul Zimmerman. B. Nektar Meadery ehti jo julkaista omat sessiokohtaiset simansa ja näyttää siltä, että herkullisia ja jänniä simoja on tiedossa varsinkin omissa aamusessioissani. Erityisesti mangomehusta, hunajasta ja mustapippurista koostuva Necromangocon kuulostaa todelliselta kulinaariselta elämykseltä.

Boneyard Beerin tarina:
Vuonna 2010 perustettu Boneyard Beer on jenkkipanimo, jonka tarina sai alkunsa muiden panimojen hylättyjen oluenpanovälineiden hautausmaalta. Vanhat välineet kunnostettiin ja uusi panimo syntyi kuin feenikslintu tuhkasta, hehkuvana ja elinvoimaisena. Boneyardin verkkosivuilla oluista on tehty taidetta – tuotteet esitetään niin kauniissa ja satumaisen värikkäässä muodossa, että ne tuntuvat lähes epätodellisilta. Totta ne kuitenkin ilmeisesti ovat, jopa tuo hullunkurisen keväänvihreän värinen Shotgun India Session Ale.

Haluaisin kokeilla Boneyard Beerilta:
Olut nro 1. RPM IPA
RPM IPA on 7,5-prosenttinen tujuhko, mutta hedelmäinen IPA. Oluen kuivahumalointiin on käytetty neljää USA:n luoteisosista peräisin olevaa humalalajiketta. IBUja RPM pitää sisällään 75. Panimo luonnehtii oluttaan sitruunaiseksi ja ananaksiseksi, arvioijat ovat löytäneet oluesta myös appelsiinia.

Olut nro 2. Femme Fatale
6,5-prosenttinen Femme Fatale on Sour Ale-tyylilajin edustaja, jonka kypsytyksessä on käytetty vadelmia ja karpaloita. Kirpeän karpalon kuvittelisi sopivan hyvin Sour Aleen, kun taas vadelma on kirpeään suuntaan kallistuneissa oluissa jo klassikkohöyste. Katsotaan, tuoko kohtalo tämän oluen lasiini festareilla.

Vielä ei ole myöhäistä liittyä mukaan: CBC:n perjantain lippuja voi ostaa täältä. Lisäksi CBC:n Facebook-sivuilla on ollut mainos myyntiin juuri tulleesta viimeisestä erästä varattuja ja lunastamattomia lippuja, joista ilmeisesti yksi kaikkiin sessioihin oikeuttava lippu on yhä tarjolla lippukaupassa.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Uusin versio tapahtumaan osallistuvien panimojen listasta löytyy alapuolelta. Siihen on merkitty yliviivauksella tähän mennessä peruneet panimot ja niiden tilalle tulleet tulokkaat lisätty listan perään.
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness
42. B. Nektar Meadery
43. Boneyard Beer

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Copenhagen Beer Celebrationin päivittyvä panimo- ja sessiokohtainen juomalista:

Arizona Wilderness Ratebeerissä:

B. Nektar Meadery Ratebeerissä:

Boneyard Beer Ratebeerissä:

Arizona Wilderness American Presidential Stout Ratebeerissä:

Arizona Wilderness Gibraltar’s Gose Ratebeerissä:

Boneyard Beer RPM IPA Ratebeerissä:

Boneyard Beer Femme Fatale Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/boneyard-femme-fatale/135025/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti