lauantai 17. marraskuuta 2018

Ei pöllömpää IPA:a: Hiisi Otus Vulgaris

Taustaa: Tämä syksy on ollut kiireinen ja blogi on taas saanut vähäksi aikaa väistyä elämän erinäisten pakollisten asioiden tieltä. Kuvia ja tekstinaihioita on kuitenkin kertynyt ja josko sitä vihdoin pääsisi purkamaan niiden sumaa. Aloitetaan tästä tekstistä, joka on muhinut reittausvihkossani jo pidemmän aikaa.

Hiisiläisten mielikuvituksen haahuilua on toisinaan huvittavaa, toisinaan hämmentävääkin seurata. Panimo on onnistunut menestyksekkäästi tutustuttamaan hipstereitä vähän kaikenlaisiin oluisiin aina talkkuna-mustikkastoutista kuusenkerkkä-variksenmarjasouriin. Tällä kertaa arviossa on ihan vaan IPA, joskin mainiosti nimetty ja kauniilla etiketillä koristettu sellainen. Sarvipöllö on yksi ilmeikkäimmistä kotimaisista pöllölajeista ja koskapa se ei oman kamerani etsimeen ole koskaan osunut, oli mukava päästä ihailemaan sen tuijotusta olutpullon kyljestä.

Panimo: Hiisi
Olut: Otus Vulgaris (nykyaikaisemmin ilmaistuna Asio Otus, elikkä sarvipöllö)
Tyyli: IPA
Prosentit: 6,2 %
Katkeruus: 54 EBU

Tuoksu: Tuoksussa on melko puhdasta greippiä, yrttisyyttä, tuoretta ruohoisuutta ja aimo tujaus humalankäpyä.

Ulkonäkö: Meripihkan värisen oluen vaahto on valkea ja ohut, vajaan sormen paksuinen.

Maku: Monivivahteinen hedelmäsalaattimainen maku, josta on erotettavissa ainakin greippiä, limeä, persikkaa ja papaijaa. Maun keskivaiheilla on havaittavissa hitunen toffeeta. Loppumaku on aasialaishenkisen sitruunaruohoinen.

Suutuntuma: Pehmeä ja keskitäyteläinen suutuntuma on varsin miellyttävä.

Omat pisteeni Olutoppaassa: 36/50 (tuoksu: 7, ulkonäkö: 3, maku: 8, suutuntuma: 4, yleisvaikutelma: 14)

Mihin tilanteeseen sopii? Konstailemattoman Otuksen heikkous on pizza, eikä mikä tahansa lätty, vaan sellainen juustolla ja kasviksilla päällystetty mättöpizza, jota sipsikaljakasvissyöjän herkuksikin voisi luonnehtia. Pöllön pesän läheltä voi löytää kaikkia pizzan päällä useimmin tavattavia vihreitä kasviksia rucolasta oreganoon. Otus ei ole myöskään lainkaan pöllömpää ihan sellaisenaan nautittuna.

Lisätietoja:

Otus Vulgaris OlutOppaassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti