lauantai 24. syyskuuta 2016

Kesä tölkissä: Pizza Port Brewing Kook Double IPA

Taustaa: Pizza Portin ensimmäiset oluet näkivät päivänvalon aurinkoisessa San Diegossa vuonna 1992. Tänäkin päivänä panimo tarjoaa Old School West Coast IPAa ilman turhia kommervenkkejä. Pizza Portin Kook Double IPA on iloista fiilistä henkivä olut, jonka äärellä oleskellessaan saattoi syyskuun koleudesta huolimatta aistia kesäauringon säteiden lämmön selässään. Näennäisessä keveydessään tämä ei ole ehkä tyypillisin DIPA, mutta vallan mainio tuote yhtä kaikki.

Panimo: Pizza Port Brewing
Olut: Kook
Tyyli: Double IPA
Prosentit: 8,7 %

Tuoksu: Raikkaan ja tuoreen tuntuinen tuoksu on sekoitus mehukasta ananasta, maukasta nektariinia, happamanmakeaa mandariinia: lyhyesti sanottuna melkoinen hedelmäsalaatin tuoksu. Lopputuoksussa mukaan tulee tuoretta humalakäpyä ja vasta leikatun ruohon aromia.

Ulkonäkö: Yllättävän vaalean, haalean kuparisen oluen luonnonvalkea vaahto on reilu ja kuohkea.

Maku: Alkumaku on runsaan keksinen, toffeinen ja vohvelinen. Keskimaussa mango ja passion nousevat esiin ja humalakäpyinen katkeruus hyppää mukaan makua rapsakoittamaan. Loppumaku on pitkälti lopputuoksua muistuttava, ruohoinen, greippinen ja pitkä. Alkoholin vaikutusta ei maussa havaitse käytännössä lainkaan, mikä on näillä volteilla suorastaan omituista.

Suutuntuma: Silkkinen, liukas ja melko täyteläinen suutuntuma tukee oluen herkullista makua harmonisesti.

Omat pisteeni Olutoppaan asteikolla:  44/50 (9+4+9+5+17)

Mihin tilanteeseen sopii? Lämpimänä vuodenaikana Kookin nappaisi mielellään mukaan rannalle, sillä herkullisen tuore ja hedelmäinen DIPA maistunee melko hyvin hietikolla. Näin syksymmällä samainen olut täydentää menneen kesän muisteluiltaman. Makupariksi oluelle saattaisi sopia mango-juustokakku tai mandariinipiiras. Kook muistuttaa enemmän hedelmäistä IPAa kuin Double IPAa, joten DIPAn vieroksujalle olut saattaa tuoda uusia, makoisampia näkökulmia tyylilajiin.

Lisätietoja:

Pizza Portin Kook Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/pizza-port-kook-double-ipa/315856/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti