torstai 18. syyskuuta 2014

Kevyttä katkeruutta siirappisilla laineilla: Crew Republic Drunken Sailor

Taustaa: Crew Republic on kotoisin Münchenin olutystävälliseltä maaperältä. Panimo poikkeaa perinteisistä saksalaisista panimoista uudenkarheutensa ohella villin ja ennakkoluulottoman asenteensa ansiosta. Suomessa Crew Republic on vielä melko tuntematon tapaus. Verkosta ja ulkomailta Crew Republiceja voi kuitenkin hankkia helposti maisteltavaksi. Itse tilasin panimoon tutustuakseni kokonaisen maistelusetin jokunen viikko sitten. Tässä lyhykäinen raporttini setin ensimmäisen oluen herättämistä ajatuksista.

Panimo: Crew Republic
Olut: Drunken Sailor
Tyyli: India Pale Ale
Prosentit: 6,4 %
Katkeruus: 58 IBU

Tuoksu: Ensimmäisenä tuoksusta nousee esiin pippurisia ja kukkaisia aromeja. Pian niiden seuraan liittyvät makeammat karamelliset, siirappiset ja mesimäiset tuoksut.

Ulkonäkö: Kuparinpunaisessa oluessa on haaleankeltainen vaahto.

Maku: Intensiivisen karamellimaltaisuuden ohella oluen mausta voi erottaa ananasta ja mangoa sekä ohraisuutta ja vaniljakastikkeen pehmeyttä.

Suutuntuma: Intressantti suutuntuma, sanoisin. Olut tuntuu suussa samaan aikaan jotenkin pisteliäältä, mutta myös liukkaalta ja melko täyteläiseltä. Kuin siirapissa kieritelty hitusen ärhäkänpuoleinen ampiainen.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  35/50

Mihin tilanteeseen sopii? Drunken Sailoria tekisi mieli kokeilla kinuskikakun tai vadelmaisen juustosalaatin kera. Makeaan päin taipuvainen ja melko maltillisesti katkera olut on helppo juotava IPA-harrastajalle, mutta sitä voisi suositella myös IPA-neitsyen ei-liian katkeraksi ensikokemukseksi.

Lisätietoja:
Crew Republic Drunken Sailor Ratebeerissä:

Crew Republic Drunken Sailor BeerAdvocatessa:

Crew Republic Drunken Sailor Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/3893/crew-drunken-sailor-ipa

2 kommenttia:

 1. Crew IPA ja Pale Ale ovat molemmat vierailleet Alko Arkadiassa:

  Crew IPA 731094 0,33 3,93€ (vain Arkadia, 408 pulloa)
  Crew Pale Ale 781224 0,33 3,88€ (vain Arkadia, 408 pulloa)

  Kahden pullon hinnalla irtoaa Saksasta kokonainen viiden pullon maistelusetti siis :)

  VastaaPoista
 2. Moi,
  Ai, sen verran harvemmin käyn Arkadian Alkossa, etten ole osunut sinne samaan aikaan Crew Republicien kanssa :) Mutta kiitos tiedosta. Jep, nuo olivat kyllä aika kohtuuhintaisia Saksasta tilattaessa.

  VastaaPoista